Megaflex

Kulku­oikeudet kulunvalvonta­järjestelmässä

Kulkuoikeudet määrittävät, mistä ovista henkilö pääsee kulunvalvontajärjestelmän puolesta kulkemaan ja mihin tiloihin kullakin henkilöllä on pääsy.

Megaflex-kulkuoikeudet Megaflex-kulkuoikeudet

Fiksusti määritetyt kulkuoikeudet tekevät liikkumisesta helppoa ja turvallista

Mihin erilaisia kulkuoikeuksia ja kulkuoikeusryhmiä tarvitaan? Ne tekevät tiloista turvalliset ja samalla varmistavat, että oikeat ihmiset pääsevät oikeisiin paikkoihin, oikeaan aikaan. Megaflexin kulkuoikeudet perustuvat kulkuoikeusryhmiin, joita voi olla useita erilaisia ja henkilöt voivat myös kuulua useisiin eri ryhmiin. Kulkuoikeuksien jakaminen on joustavaa ja kätevää – pääkäyttäjä voi muokata oikeuksia helposti. Kulkuoikeusryhmiä voi määrittää kaikkiin tiloihin, joissa on enemmän kuin yksi ovi.

Työntekijöiden kulkeminen toimitiloissa

Toimistotyöntekijän täytyy päästä yrityksen toimitiloihin, mutta tuotantotiloihin hän ei tarvitse pääsyä. Tuotannon työntekijän tulee todennäköisesti päästä tuotantotiloihin ja vaikkapa varastoihin, mutta ei toimistoon, jossa säilytetään esimerkiksi HR:n työpöydälle kuuluvia henkilötietoja.

Yhteistyö­kumppaneiden pääsy toimitiloihin

Yhteistyökumppanit, kuten vaikkapa tavarantoimittajat tai siistijät tarvitsevat tiloihin säännöllisen pääsyn, mutta heidän pääsyjään voi olla tarve rajata tiettyihin päiviin tai ajankohtiin, sekä tiloihin joissa ei säilytetä esimerkiksi henkilötietoja tai liikesalaisuuksia. 

megaglex_hipsut_150x100

 

"On siitä totta kai ihan merkittävä hyöty, että kuluhallinta on helppoa ja nopeata hallita. Kun meille tulee uusi työntekijä, hänelle lyödään kulkulätkä käteen, aktivoidaan tunniste ja määritellään pääsypiste. Se on oikeastaan siinä. Sen jälkeen ei tarvitse paljon päätä vaivata."

 

Aki Aikio
Scanoffice Oy

kulunvalvonta ovikoodi

Sujuvaa kulkemista kaikille

Kulkuoikeuksien ajastaminen ja ovi auki -ohjaus

Entä sitten aukioloajat tai tilojen iltakäyttö? Myös näitä toimintoja voi ohjata kulunvalvontajärjestelmässä. Voit ohjelmoida esimerkiksi tilojesi pääoven olemaan auki arkisin tiettyihin kellonaikoihin. Megaflex tukee suomalaisia juhlapyhiä sekä kesä- ja talviaikoja, eli arkipyhiä tai kellojen siirtoa ei tarvitse erikseen ohjelmoida järjestelmään. 

Jos tiloihin tarvitaan ajastettuja pääsyjä ulkopuolisille, voidaan heille määrittää käyttäjäryhmä, jolla on pääsy tilaan esimerkiksi vain tiettyyn aikaan toimivalla ovikoodilla. Aikarajaus lisää turvallisuutta ja poistaa väärinkäytön riskejä.

työntekijä kulkulätkä kulunvalvonta

Uuden työntekijän kulunvalvonta

Miten työntekijälle annetaan kulkuoikeus?

Kulkuoikeuksien myöntäminen ja kulkutunnisteiden antaminen kuuluu tyypillisesti uuden työntekijän ensimmäisten päivien rutiineihin. Miten homma hoituu silloin, kun käytössä on Megaflex? Helposti – ja paljon voi valmistella myös etukäteen. Esimerkiksi näin: 
 • Työsopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä tehdään uuden työntekijän henkilötili Megaflexiin
 • Järjestelmään kirjataan, mihin kulkuoikeusryhmiin henkilö kuuluu, ja määritetään hänelle kulkutunniste ja esimerkiksi PIN-koodi, jos yrityksessä sellaista käytetään
 • Kulkuoikeuksien alkuajankohta määritetään henkilön aloituspäivän mukaan
 • Jos työsuhde on määräaikainen, voi myös päättymispäivän kirjata Megaflexiin ja kulkuoikeus päättyy automaattisesti määritettynä päivänä
Jos kulkuoikeuksiin tarvitaan työsuhteen aikana muutoksia, tai määräaikainen työsuhde vaikkapa vakinaistetaan, onnistuu oikeuksien muokkaaminen Megaflexissä helposti.
kulkuoikeus hr-järjestelmä

Kulunvalvonnan integaatiot

Integraatioiden avulla tiedot siirtyvät vaivatta

Megaflexin voi yhdistää jo olemassa oleviin järjestelmiin. Esimerkiksi HR-järjestelmäintegraatio tekee kulkuoikeuksien hallinnoinnista vieläkin helpompaa. 

Silloin henkilöiden tiedot siirtyvät suoraan HR-järjestelmästä Megaflexiin, ja esimerkiksi työsuhteen päättyessä ei kulkuoikeuksia tarvitse erikseen poistaa järjestelmästä, vaan ne päättyvät automaattisesti työsuhteen myötä.

Tehokas sähköinen kulkuoikeuksien hallinta

Ennen Megaflexia…

 • Jokaiselle työntekijälle tarvitaan avain
 • Jos työntekijä toimii useissa toimipaikoissa, tarvitsee hän avaimen jokaiseen tilaan erikseen
 • Avaimista täytyy pitää kirjaa esim. Excelissä
 • Työsuhteen alkaessa työntekijä kuittaa vastaanottaneensa avaimen
 • Työsuhteen päättyessä tulee muistaa huolehtia avaimen palautuksesta
 • Jos yhdenkin työntekijän avain katoaa, tulee kaikki lukot sarjoittaa uudelleen

Megaflexin käyttöönoton myötä…

 • Jokaisen tilan käyttäjän kulkuoikeudet määritetään yhdestä järjestelmästä kaikkiin tarvittaviin paikkoihin
 • Yksi kulkutunniste toimii kaikkiin tarvittaviin paikkoihin
 • Kulkuoikeuksien muokkaaminen käy helposti mistä ja milloin vain, pilvipalvelun selkeän käyttöliittymän avulla
 • Kulkuoikeuksien keston voi myös määrittää etukäteen
 • Jos kulkutunniste katoaa, voi sen kuolettaa ja määrittää työntekijälle uuden

Haluatko kuulla lisää Megaflexistä? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Megaflexistä tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen: otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

myynti.megaflex@visma.com

Lassi Heiskala
+358 41 318 8615

Jani Kiviniemi
+358 40 539 8357

 

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Arkisin klo: 8-16
+358 974 790 808 (mpm/pvm)
support.megaflex@visma.com