Megaflex

Kulkutunniste mahdollistaa helpon ja turvallisen kulun tiloissasi

Kulkutunniste, tuttavallisemmin kulkulätkä, keikkuu yhä useamman suomalaisen avaimenperässä perinteisen avaimen sijaan. Mutta mitä kaikkea niiden käyttöön liittyy ja mitä kulkulätkistä olisi hyvä ymmärtää silloin, kun suunnittelet kulunvalvontajärjestelmän hankintaa tai uusimista? Se selviää tällä sivulla.

MEGAFLEX-kulkutunnisteet-kulkulatka MEGAFLEX-kulkutunnisteet-kulkulatka

Megaflexiin sopivat kulkutunnisteet

Megaflex sopii käytettäväksi erilaisten tunnisteiden kanssa, joita voi myös yhdistellä toisiinsa. Lisäturvaa tarjoavat esimerkiksi PIN-koodit – myös autoilijoiden kulun sujuvuuteen ja porttiturvallisuuteen on helppo panostaa Megaflexin avulla. Voit tilata tunnisteet meiltä Megaflex-tilauksesi yhteydessä. Autamme mielellämme myös silloin, kun haluat uusia Megaflexin kanssa käyttämäsi tunnisteet. 

megaglex_hipsut_150x100

 

"Me vaihdetaan ne mobiililukijat joka paikkaan, ja aletaan pikkuhiljaa luopua näistä fyysisistä tunnisteista. Se ei ole edes mitenkään kauhean iso kustannuskysymys, sillä lukijat ovat aika edullisia, ne kytketään jo olemassa olevaan järjestelmään, ja tägit muutetaan vain hieman erilaisiksi."

 

Aki Aikio
Scanoffice Oy

Valitse tunniste käytön mukaan

Sopivan tunnisteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon paitsi tiloissa kulkevien ihmisten tottumukset – esimerkiksi käyttävätkö he mieluummin kaulassa roikkuvaa kulkukorttia vai avaimenperässä säilyvää lätkää – myös ovien sijainti ja se, miten niihin tyypillisesti kuljetaan. Epäsäännölliseen, harvakseltaan tapahtuvaan kulkemiseen sopivat mobiiliratkaisut, kun taas kulkutunnisteet ja -kortit toimivat parhaiten päivittäisessä käytössä. Parkkipaikoille tai -halleihin on mukava päästä suoraan autolla, nousematta erikseen ovi- tai porttilukijan luo.

Sähköinen kulkutunniste tai kulkukortti

Tyypillisin kulkutunniste on sähköinen kulkulätkä, joka voi olla joko kulkukortti tai avaimenperään kiinnitettävä tunniste. Kun tunnistetta vilautetaan ovilukijalle, aukeaa ovi ja henkilö pääsee sisään. 

Tällaiseen tunnisteeseen voi yhdistää myös PIN-koodikyselyn: silloin kulkulätkän lisäksi tarvitaan kulkemiseen oikeuttava numerokoodi. PIN-koodia voi edellyttää myös tiettyyn aikaan; esimerkiksi niin, että arkipäivisin ovi aukeaa tunnisteella, iltaisin ja viikonloppuisin avaamiseen tarvitaan myös koodi.

Mobiilitunniste

Mobiilitunniste toimii nimensä mukaisesti älypuhelmen sovelluksessa. Henkilö asentaa puhelimeensa Idesco-sovelluksen, joka aktivoidaan kulunvalvontajärjestelmän avulla. Ovilukija tunnistaa puhelimen Bluetooth-yhteyden avulla ja avaa oven. 

Järjestelmään määritellään etukäteen, riittääkö tunnistamiseen puhelimen näyttäminen, vai tuleeko puhelimen näppäinlukon olla auki tai sovelluksen avattuna.

Ajoneuvotunniste ja rekisterikilpitunnistus

Autokin voi toimia kulkutunnisteena. Ajoneuvotunniste on kulkulätkää vastaava tarra, joka asetetaan auton tuulilasiin – tai muovitaskuun, jos samoja tunnisteita halutaan käyttää uudelleen. Ajoneuvotunniste avaa oven tai portin samalla toimintalogiikalla kuin tavallinenkin kulkutunniste. 

Auton rekisterinumero voidaan myös yhdistää kulunvalvontajärjestelmän käyttäjäprofiiliin. Silloin lukijaan yhdistetään erillinen rekisterinumerokamera, eikä erillistä kulkutunnistetta tarvita, vaan auton rekisterinumero toimii tietyn tilan, kuten parkkihallin tai -paikan oven tai portin avaavana tunnisteena.

Soittamalla toimiva tunnistus

 Joskus ovia tai portteja on tarpeen saada auki menemättä fyysisesti niiden viereen. Silloin soittamalla toimiva tunnistaminen on kätevä vaihtoehto. Henkilön puhelinnumero liitetään kulunvalvontajärjestelmään, ja kun hän soittaa tästä luvallisesta numerosta tiettyyn numeroon, aukeaa ovi tai portti.

PIN-koodilla toimiva tunnistus

PIN-koodi on toimiva tunnistustapa silloin, kun kulku tiloihin on väliaikaista tai tiettyyn aikaikkunaan rajattua; esimerkiksi koulujen salien iltakäyttö tai tietylle päivälle tehty tilarajaus.

PIN-koodi on nimensä mukaisesti numerokoodi, jonka henkilö syöttää lukijaan ja ovi aukeaa. PIN-koodi voi olla voimassa väliaikaisesti tai säännöllisesti tiettyyn aikaan. PIN-koodiin voi yhdistää myös kulkulätkän tai -kortin, jolloin sisäänpääsyyn tarvitaan molemmat tunnisteet.

Näin valitset oikeat kulkutunnisteet kulunvalvonta­järjestelmääsi tukemaan

Mitä kannattaa huomioida kulkutunnisteiden valinnassa? Tässä muutama täsmävinkki pohdintoja tukemaan.

kulkulätkä

Avaimenperämallinen kulkutunniste, kulkulätkä

Kulkee tyypillisesti mukana avainnipussa ja käytetään monenlaisissa ovissa ja tilanteissa. Toimii lukijan kanssa hyvin nopeasti, sopii päivittäiskäyttöön. Toimintavarma ratkaisu. Voidaan yhdistää PIN-koodiin – PIN-koodi edellyttää siihen sopivaa lukijaa.

kulkukortti

Korttimallinen kulkutunniste, kulkukortti

Sopii etenkin sisätiloihin ja tiloihin, joissa henkilöiltä edellytetään kulkukortin esillä pitämistä. Toimii nopeasti, sopii jatkuvaan käyttöön ja on myös toimintavarma. Myös kulkukorttiin voi yhdistää PIN-koodin PIN-koodi edellyttää siihen soveltuvaa lukijaa.

mobiili kulkutunniste

Mobiili kulkutunniste

Kun mobiilisovellus eli käyttäjän älypuhelin toimii kulkutunnisteena, ei erillisiä tunnisteita tarvita. Kulkuoikeuden lukeminen sovelluksella kestää kuitenkin hieman kulkutunnistetta pitempään, jonka vuoksi mobiilisovellus sopii parhaiten epäsäännölliseen käyttöön. Mobiilitunnisteen käyttö edellyttää käyttöön soveltuvaa lukijaa.

Ajoneuvotunniste & rekisterikilpitunnistus

Ajoneuvotunniste & rekisterikilpitunnistus

Ajoneuvotunniste on näppärä tapa tarjota pääsy ajoneuvosta nousematta ja toimiva lisäpalvelu henkilökohtaisen tunnistamisen yhteyteen.

Rekisterikilpitunnistus on helppo tapa tunnistaa henkilön tiliin liitetty ajoneuvo, mainio lisäpalvelu. Edellyttää rekisterikilpikameran yhdistämistä kulunvalvontajärjestelmään.

Puhelinnumerotunnistus

Puhelinnumerotunnistus

Kätevä lisäpalvelu, joka sopii esimerkiksi työmaille. Oikeuksia voi määritellä tietyille aikaikkunoille, mikä tekee järjestelmästä turvallisen ja joustavan.

PIN-koodi kulkulätkä

PIN-koodiin perustuva tunnistus

PIN-koodi sopii väliaikaiseen, aikarajattuun käyttöön eli tilanteisiin, jolloin tiedetään, milloin koodia tullaan käyttämään. Numerokoodeja käytetään tyypillisesti ulko-ovilla lisäämään turvallisuutta virka-aikojen tai tyypillisten aukioloaikojen ulkopuolella. PIN-koodin käyttö edellyttää sen käyttöön soveltuvaa lukijaa.

Haluatko kuulla lisää Megaflexistä? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Megaflexistä tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen.

myynti.megaflex@visma.com

Lassi Heiskala
+358 41 318 8615

Jani Kiviniemi
+358 40 539 8357

 

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellustukeen:

Arkisin klo: 8-16
+358 974 790 808 (mpm/pvm)
support.megaflex@visma.com