Megaflex

Kulunvalvonta – oikeat henkilöt oikeissa paikoissa

Toimiva kulunhallinnan järjestelmä on vahti, joka valvoo jokaista sisään- ja uloskäyntiä, suojellen samalla yrityksen arvokkainta omaisuutta: sen tietoja ja ihmisiä.

Megaflex kulkuvalvonta Megaflex kulkuvalvonta

Mitä kulunvalvonta oikeastaan on?

Kulunvalvonta on juuri sitä, miltä se kuulostaa: kulkemisen valvontaa ja hallintaa. Toimiva kulunvalvonta on kaiken kokoisille yrityksille perustarve – riippumatta siitä, miten se toteutetaan. Osa luottaa pelkkään videovalvontaan, osalle riittää tieto jaettujen avainten omistajista. Näistä kumpikaan ei kuitenkaan ole yksinään riittävä tapa varmistamaan yrityksesi tiloissa tapahtuvaa todellista liikehdintää. Ja tässä kohtaa me astumme kuvaan!


"Megaflex on joustava, helppokäyttöinen ja helposti skaalautuva – kaikkiin kulunvalvonnan tarpeisiin, nyt ja tulevaisuudessa."
Aki Aikio
Scanoffice Oy

kulkuvalvonta avainlätkä

Kuka liikkuu?

Kulunvalvonta on käytännössä – ja kaikessa yksinkertaisuudessaan – ihmisten liikkumisen ohjausta tiloissasi: kuka saa liikkua, mistä, minne ja milloin. 

Kulunvalvonta onkin paljon avainlätkiä laajempi kokonaisuus.

Kulkuvalvonta ovi

Missä liikkuu?

Kulunvalvonta ei kuitenkaan ole ainoastaan ihmisten liikkumisen ohjausta, vaan sen avulla otat haltuusi myös ovet ja lukot. 

Halutessasi voit asettaa ovet aukeamaan tai lukittumaan automaattisesti tiettyinä aikoina, tai ohjata lukituksia reaaliaikaisesti vaikkapa etänä – vain parilla klikkauksella.

Kulkuvalvonta raportti

Miten liikkuu?

Lisäksi saat raporttien kautta tietoa siitä, miten ovia käytetään: kuka kulkee mistäkin ovesta ja milloin.

Voit myös tarkistaa, ovatko ovet ja lukot asianmukaisesti suljettuina. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden seurata ja raportoida tilojen käyttöä sekä varmistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Ketterää kulunvalvontaa Megaflexilla

Megaflex on selainpohjaisella käyttöliittymällä hallinnoitava, turvallinen, ja SaaS-palveluna (Software as a Service) tuotettu kotimainen kulunhallintajärjestelmä. Mikä tekee Megaflexista erityisen, on sen sieluna ja hermokeskuksena toimiva GREENBOX -oviohjain, joka on suunniteltu korvaamaan vanhat ja raskaat “raudat”.

Kulunvalvontaa reaaliajassa

Mistä tahansa – internet-yhteyden kautta

Voit hallita ovia, tarkastella kulkuoikeuksia ja seurata tilojen käyttöä kätevästi vaikka puhelimeltasi. Ja mikä parasta: koska järjestelmä toimii pilvessä, saat aina käyttöösi viimeisimmät päivitykset ja ominaisuudet.

Skaalautuu tarpeidesi mukaan

Olipa kyseessä pieni toimisto, teollisuustila, varasto tai suuri yrityskampus, Megaflex mukautuu yrityksesi tarpeisiin sen kasvun ja muutosten mukana. Lisäksi pilvipalvelu takaa korkeatasoisen tietoturvan ja luotettavuuden, joten voit olla varma, että yrityksesi tiedot ovat turvassa.

  • Tarvetta isoille laitehankinnoille ei ole
  • Yritykselläsi ei tarvitse olla ylläpitohenkilökuntaa palvelimelle – palvelimen ylläpito kuuluu aina pakettiin
  • Kaikki toiminnallisuudet ovat käytettävissä netin kautta samasta käyttöliittymästä
  • Me hoidamme huollot ja päivitykset puolestanne

Megaflex kulkuvalvonta greenbox

Koko järjestelmän hermokeskus

Greenbox

Greenbox on Megaflex-kulunvalvonnan ydin. Se on nimensä mukaisesti ohjelmoitava, pieni laatikon muotoinen laite, johon ovipisteet ja lukot yhdistetään. Siihen voidaan yhdistää myös muita järjestelmiä, kuten murto- ja paloilmoittimia. IP-tekniikan ansiosta Megaflexia on helppo laajentaa sekä kiinteistöissä että myös maantieteellisesti esimerkiksi uusiin liiketiloihin.

Helppous korostuu erityisesti etähallinnassa: offline -tila takaa järjestelmän toimivuuden kaikissa olosuhteissa ja laaja tapahtumaloki pitää tapahtumatiedot tallessa.  Etäkäytöllä päästään myös todella nopeisiin vasteaikoihin, sillä mahdolliset vikatilanteet voidaan todentaa ja korjata ilman asentajan paikalle tuloa. Mahdolliset käyttökatkokset eivät siten vaikuta kiinteistön toimintaan.

Megaflex kulkuvalvonta kulkuoikeudet

Kuka kulkee ja minne kulkee?

Kulkuoikeudet

Kulkuoikeudet määrittävät sen, mistä ovista ja mihin tilaan kullakin henkilöllä on pääsy ja lupa kulkea. Megaflexin kulkuoikeudet perustuvat kulkuoikeusryhmiin, joita voi olla useampia. Lisäksi henkilöt voivat myös kuulua useisiin eri ryhmiin. 

Kulkuoikeuksien jakaminen on yksinkertaista ja sujuvaa, ja oikeuksien muokkaus on tehty pääkäyttäjälle helpoksi.

Megaflex kulkuvalvonta kulkutunniste

Tunnisteet jokaiseen tarpeeseen

Kulkutunnisteet

Megaflex kulunvalvonta tukee erilaisia tunnistustapoja hyvin monipuolisesti, sillä se on yhteensopiva useiden markkinoilla olevien kulunvalvontalukijoiden ja kulkutunnisteiden kanssa. Tämä tarkoittaa tietysti myös joustavia integroinnin mahdollisuuksia erilaisiin tunnistusjärjestelmiin ja teknologioihin, joka tarjoaa hyvinkin kattavia ratkaisuja yrityksesi kulunhallinnan ja -valvonnan tarpeisiin​​.

Megaflexin tunnistustapana toimii halutessasi vaikka pin-koodi tai puhelinnumero. Järjestelmään on lisättävissä langattomasti toimivia lukijoita ja lukkoja tai pelkkä tagilla toimiva ovenkahva.

Megaflex kulkuvalvonta kayttoonotto

Vaivattomasti alkuun

Kulunvalvonnan käyttöönotto

Kulunvalvontajärjestelmän hankinta voi tuntua raskaalta projektilta ja käyttöönottoprosessi piinalliselta ajatukselta. Me täällä tiedämme, että aikasi on arvokasta ja olemme halunneet tehdä käyttöönotosta mahdollisimman kevyen.


Jos olet hankkimassa ensimmäistä kulunvalvontajärjestelmääsi, tarvitsee tiloihin hankkia uuden kulunvalvontajärjestelmän lisäksi myös sähköiset lukot ja kaapeloinnit. Projekti on siis alkuinvestoinniltaan suurempi, mutta maksaa itsensä kyllä nopeasti takaisin. Asiantuntijamme auttavat tietysti tässäkin kartoittamaan sopivia vaihtoehtoja – yksin näitä asioita ei siis tarvitse miettiä.

Olemme tehneet myös vanhoista järjestelmistä Megaflexiin siirtymisen sinulle ja yrityksellesi helpoksi. Vanhat olemassa olevat kulunvalvontaratkaisut ovat korvattavissa Megaflexillä kevyesti, sillä järjestelmä on mahdollista liittää jo olemassa oleviin järjestelmäkaapelointeihin. Parhaimmillaan Megaflexin käyttöönottoon menee vain muutama päivä!

  • Megaflex on yhteensopiva useiden markkinoilla olevien RFID-lukijoiden kanssa, ja sen voi asentaa mihin tahansa kohteeseen
  • Nopea käyttöönotto kaikenkokoisissa kiinteistöissä
  • Uusien henkilöiden lisääminen, kulkuoikeuksien määritteleminen sekä niiden päivitys onnistuu nopeasti havainnollistavan käyttöliittymän ansiosta 
Megaflex kulkuvalvonta integraatiot

Monipuoliset mahdollisuudet

Kulunvalvonnan integraatiot

Megaflexin API-rajapinta mahdollistaa monipuoliset integraatiot. Integraatioiden avulla mm. automatisoit niitä toimintoja, jotka varmistavat, että tiloissasi pääsevät kulkemaan ainoastaan asiaankuuluvat henkilöt. 

Kulunvalvontajärjestelmä kannattaa yhdistää myös HR-järjestelmään sekä rikosilmoitinjärjestelmään. Voit integroida järjestelmään myös tilanhallinta- ja varausjärjestelmiä. 

Kulunvalvonta FAQ

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin kulunvalvonnasta, jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä olemme apunasi!

Ota yhtettä

Kulunvalvonta on prosessi, jonka avulla pyritään varmistamaan, että yrityksen tai organisaation tiloissa kulkevat vain sinne kuuluvat henkilöt. Kulunvalvontajärjestelmän avulla hallitset ja rajoitat pääsyä tietyille alueille rakennuksessa. Järjestelmä tunnistaa, valtuuttaa ja kirjaa henkilöiden kulun, varmistaen näin turvallisuuden ja valvonnan.

Kulunvalvontajärjestelmä toimii tunnistamalla ja valtuuttamalla käyttäjiä erilaisten tunnistustapojen, kuten RFID-tunnisteiden, mobiilitunnisteen tai PIN-koodien avulla. Kun käyttäjä on tunnistettu, järjestelmä tarkistaa, onko hänellä oikeus päästä haluttuun tilaan.

Kulunvalvontajärjestelmän etuihin kuuluu parantunut turvallisuus, tehokas tilojen kulun hallinta, mahdollisuus seurata ja raportoida kulkuoikeuksien käyttöä reaaliajassa, sekä kyky rajoittaa pääsy vain sallituille henkilöille. 

Jos kulkutunniste katoaa, lukkoja ei tarvitse sarjoittaa uudestaan vaan kyseinen tunniste (esim. kulkulätkä) voidaan kuolettaa järjestelmässä vain muutamalla klikkauksella.

Kyllä, kulunvalvontajärjestelmiä voidaan usein integroida muihin turvallisuus- ja hallintajärjestelmiin, kuten hälytysjärjestelmiin ja paloturvajärjestelmiin.

Kustannukset vaihtelevat tarpeiden, kohteen koon ja valittujen ominaisuuksien mukaan. Megaflex on kuitenkin keveytensä ansiosta myös moneen budjettiin sopiva. 

Kulunvalvontajärjestelmän asennus vaatii ammattitaitoista suunnittelua ja toteutusta, jossa me olemme apunasi. Prosessiin kuuluu laitteiston asentaminen, ohjelmiston konfigurointi ja henkilöstön kouluttaminen. Joskus myös kaapelointi tarvitsee tehdä kiinteistöön erikseen. Laajemman kuvan asennuksesta ja käyttöönotosta saat tältä sivulta.

Kulunvalvontajärjestelmän ylläpito sisältää laitteiston ja ohjelmiston päivitykset sekä mahdollisten vikojen korjaamisen. On tärkeää seurata järjestelmän toimintaa ja tehdä tarvittavat huoltotoimet, jotta järjestelmä pysyy luotettavana ja tehokkaana. Tämä kuuluu tietysti meidän palveluumme jo sisäänleivottuna ominaisuutena, jotta järjestelmäsi pysyy jatkuvasti ajan tasalla.

Haluatko kuulla lisää Megaflexistä? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Megaflexistä tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen: otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

myynti.megaflex@visma.com

Lassi Heiskala
+358 41 318 8615

Jani Kiviniemi
+358 40 539 8357

 

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Arkisin klo: 8-16
+358 974 790 808 (mpm/pvm)
support.megaflex@visma.com