Megaflex

Kulunvalvonta­järjestelmän asennus ja käyttöönotto

Megaflexin käyttöönoton tavoitteena on tehokas prosessi. Siihen kuuluu laitteiden asennus ja pääkäyttäjien koulutus siten, että hallitset tilojesi kulkua joustavasti ja vähällä vaivalla jatkossa.

Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän asennus ja käyttöönotto Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän asennus ja käyttöönotto

Mitä kulunvalvonnan käyttöönottoon tarvitaan?

Kulunvalvontajärjestelmän käyttöönotto edellyttää tilalta kolmea asiaa: sitä, että järjestelmän kautta käytettävissä ovissa on sähköinen lukitus, tilassa on sopiva, verkkoyhteydellä ja pistorasialla varustettu paikka Greenboxille, eli järjestelmän ohjausyksikölle, ja että ovien ja tilan välillä on tarvittava kaapelointi

 

 

megaglex_hipsut_150x100

 

"Myyjän kontaktoinnista prosessi eteni tietenkin tarpeiden kartoittamiseen, projektisuunnitteluun ja lopulta toteutukseen ja käyttöönottoon. Kaikki, mitä sovittiin, tehtiin juuri niin kuin oltiin suunniteltu, ja aikataulu sekä hinnat pitivät. Siinä projektissa ei mennyt kyllä mikään vihkoon."

 

Aki Aikio
Scanoffice Oy

Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän vaihtaminen

Kulunvalvonta­järjestelmän vaihtaminen

Jos yrityksesi tiloihin pääsee kulkemaan jonkinlaisella koodi- tai kulkuavainjärjestelmällä, ovat lukitusjärjestelmät ja kaapeloinnit todennäköisesti kunnossa. Tällöin Megaflex voidaan todennäköisesti asentaa tiloihisi yhdessä sovitun aikataulun mukaan. 

Olemassa oleviin lukkoihin yhdistetään järjestelmää ohjaava Greenbox ja tarvittaessa oviin asennetaan uudet lukijat. Koska Megaflex on selaimen yli toimiva pilvipalvelu, käy järjestelmän konfigurointi nopeasti. 

Järjestelmän uusimisen yhteydessä kannattaa tietysti tarkistaa, että olemassa olevat laitteet ja kulkutunnisteet täyttävät tämänhetkiset turvallisuusvaatimukset – etenkin silloin, jos aiempi sähköinen kulunvalvonta on ollut käytössä jo pitkään.

Asiantuntijamme tekevät mielellään kartoituskäynnin ennakkoon – näin varmistamme, että tiloissa on kaikki kunnossa kulunvalvonnan asennusta ja käyttöönottoa varten. 

Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän asennus

Kulunvalvonta­järjestelmän asennus tiloihin ensimmäistä kertaa

Jos tiloihin on kuljettu ainoastaan perinteisellä lukko ja avain -kombolla, eikä käytössä ole ollut minkäänlaisia kulkutunnisteita, tulee kulunvalvontajärjestelmän lisäksi hankkia sähköiset lukot ja kaapeloinnit. Projekti on siis alkuinvestoinniltaan suurempi, mutta maksaa itsensä takaisin sekä tilojen parempana käytettävyytenä, että myös kiinteistön arvossa. 

Jos tarvitset apua lukitusten ja/tai kaapelointien hankinnassa, niin kysy meiltä – autamme mielellämme. 

Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän käyttöönottoon kuuluu

Mitä kulunvalvonta­järjestelmän käyttöönottoon kuuluu?

Kulunvalvonnan käyttöönottoon kuuluu järjestelmän asennus, konfigurointi ja pääkäyttäjien koulutus. 

  • Asennusvaiheessa järjestelmä rakennetaan tiloihisi valmiiksi. 
  • Konfigurointi tarkoittaa sitä, että määrittelemme järjestelmään oikeat ovet, käyttäjät ja kulkuoikeusryhmät sekä kulkutunnisteet. 
  • Koulutusvaiheessa opetamme yrityksesi pääkäyttäjille järjestelmän käytön: kuinka käyttäjiä luodaan, kulkuoikeusryhmiä määritellään ja muokataan, sekä esimerkiksi kuinka kadonneita kulkutunnisteita voi poistaa käytöstä. Koulutuksen jälkeen organisaatiollasi on siis eväät tilojesi kulkujen hallinnointiin ja pääkäyttäjällä langat tukevasti käsissään. 
  • Jos organisaatiossa ei ole pääkäyttäjää, voit ostaa pääkäyttöpalveluita myös suoraan meiltä. Megaflex kulunvalvonta­järjestelmän suunnittelu, asennus ja käyttöönotto

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – myös kulunvalvonta­järjestelmän käyttöönotossa

Me Megaflexillä tunnemme kulunvalvonnan, mutta emme organisaatiotasi – ainakaan vielä. Siksi käyttöönotto vaatii pientä suunnittelua myös yrityksesi sisältä käsin. Tässä muutamia asioita, joita on hyvä pohtia jo ennen järjestelmän asennusta: 

  • Millaisia erilaisia kulkuoikeuksia tiloihisi tarvitaan – eli millaisten henkilöiden tulee päästä mistäkin ovesta? Tämä auttaa kulkuoikeusryhmien määrittelyssä. 
  • Kuka tai ketkä toimivat järjestelmän pääkäyttäjinä? Nämä henkilöt tulevat hoitamaan mm. kulkuoikeuksien määrittelyä ja muokkaamista silloin, kun organisaatioon saapuu uusia työntekijöitä tai pääsyjä täytyy muutoin muuttaa. 
  • Onko tiloissa paikkoja, jotka edellyttävät erityistä huomiota esimerkiksi tilojen turvallisuuden tai huollon takia? Näistä on hyvä mainita mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta pystymme ne huomioimaan. 
  • Miten kulkuavaimet tai “kulkulätkät” toimitetaan työntekijöille? Mitä enemmän työntekijöitä ja etä- tai hybridityötä organisaatiossa tehdään, sitä tärkeämpää on varmistaa, että kaikki saavat omat kulkutunnisteensa oikeaan aikaan.

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko kuulla lisää Megaflexistä? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjousta Megaflexistä tai kysy järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen.

myynti.megaflex@visma.com

Lassi Heiskala
+358 41 318 8615

Jani Kiviniemi
+358 40 539 8357

 

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy ohjelmiston käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellustukeen:

Arkisin klo: 8-16
+358 974 790 808 (mpm/pvm)
support.megaflex@visma.com